Update:  Dupa ce i-am atentionat pe jurnalistii de la “Gândul” in legatura cu eroarea comisa in reportaj, acestia s-au documentat si au incercat sa remedieze situatia. Din pacate, nici a doua oara nu au nimerit varianta corecta, de data asta inlocuind “Prinston” cu “Princetown”. Pana la varianta corecta, “Princeton”, jurnalistii de la “Gândul” se vor mai chinui putin. Adevarul e undeva la mijloc.

Daca sunteti un cititor al ziarului “Gândul”, atunci sunteti familiar cu reportajele speciale din seria “România are șansă” in care sunt prezentate povesti ale unor tineri de succes, cu scopul (printre altele) de a le acorda premii si de a sensibiliza cititorii. Desi initiativa pare la prima vedere una laudabila, aproape toti acesti oameni prezentati in reportaje declara ca vor sa plece din tara sau urmeaza sa emigreze, fie ca sa studieze, fie definitiv. In aceste cazuri, nu vad unde este “sansa Romaniei” pe care o invoca ziarul “Gândul”.

O astfel de poveste este cea a unui tanar olimpic din Bucuresti care vrea sa plece ca sa studieze la “Prinston University” din New Jersey, o universitate care nu exista, de altfel. Probabil ca autorul reportajului s-a referit la “Princeton”, una dintre cele mai faimoase universitati din lume, al carui nume nu se scrie cum se aude, ca in limba romana.

Reclame